Pui picant cu mazare si morcovi

Printeaza

Pui picant cu mazare si morcovi din: piept de pui, ulei, mazare, morcovi, ardei, boia, ceapa, zahar.

Ingrediente:Pui picant cu mazare si morcovi

  • 1 piept mare de pui, dezosat
  • 3 linguri ulei
  • 800 g boabe de mazăre
  • 6-8 morcovi noi
  • 1 ardei iute roşu
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1 ceapă uscată mare
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Spălaţi, uscaţi bine pe un prosop carnea, tăiaţi-o cuburi mici, cât un dumicat. Spălaţi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe. Tocaţi mărunt ceapa.

Curăţaţi ardeiul de seminţe şi nervuri, tocaţi-l rondele subţiri, încingeţi uleiul într-o cratiţă neaderentă, la foc mediu spre iute. Căliţi carnea cca 5-6 min, până începe să se rumenească, amestecând mereu.

Adăugaţi ceapa, ardeiul şi morcovii, lăsaţi încă 3-4 min, amestecând. Pudraţi cu zahărul, lăsaţi până se colorează şi stingeţi cu apă fierbinte cât să acopere carnea.

Daţi focul mic, saraţi, pudraţi cu boia, amestecaţi, acoperiţi, lăsaţi să fiarbă înăbuşit 10-15 min. Adăugaţi mazărea, completaţi cu apă fierbinte cât să cuprindă conţinutul cratiţei.

Lăsaţi să mai fiarbă fără capac 8-10 min, până e gata mazărea. Desfaceţi făina cu 4-5 linguri apă rece, amestecaţi cu bulionul, turnaţi în sos şi amestecaţi bine.

Lăsaţi să clocotească 1 minut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.