Pui cu dovlecei

Printeaza

O reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline, usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei sale chi­mice şi a proprietăţilor pe care le are, coriandrul este folosit drept remediu pentru anxie­tate şi insomnie, iar seminţele sunt un bun diuretic şi un ajutor pentru digestie. Sucul de coriandru este un tratament bun pentru acnee, folosit atât intern, cât şi extern sub formă de cataplasme aplicate pe obraz. Bolile digestive sunt ameliorate dacă se consumă suc de coriandru.

Ingrediente:Pui cu dovlecei

  • 500 g piept de pui
  • 3 dovlecei
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi ştergeţi-o. Taiaţi-o în fâşii, presăraţi-le cu coriandru, sare şi piper, apoi puneţi-le într-o tigaie, în uleiul încins. Prăjiţi-le la foc potrivit 5-6 minute, apoi puneţi în tigaie usturoiul tocat mărunt şi dovleceii tăiaţi în bastonaşe subţiri.

Căliţi totul la foc potrivit şi după alte 5-6 minute puneţi pasta de tomate diluată cu vinul. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 10 minute. Serviţi preparatul cald, ornat cu pătrunjel.

Pui cu dovlecei

Pui cu dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.