Pui cu sos de sampanie

Printeaza

Pui cu sos de sampanie din: piept de pasare, coniac, faina, ciuperci, ceapa, sampanie, smantana, marar, unt, piper, ulei, sare.

Ingrediente:Pui_cu_sos_de_sampanie

  • 600 g piept de pasăre (pui, curcan, găină)
  • 50 ml coniac
  • 2-3 linguri cu făină
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe albe
  • 500 ml şampanie
  • 300 ml smântână dulce
  • 1 linguriţă cu seminţe de mărar
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguriţe cu piper boabe, roşu şi negru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Feliază carnea, bate feliile ca pentru şniţel, tăvăleşte-le prin făină amestecată cu un praf de sare şi scutură surplusul. Prăjeşte-le puţin în baie de ulei, apoi pune-le într-o tavă. Toarnă coniacul şi flambează.

Lasă să se stingă flacăra singură.

Toarnă jumătate din cantitatea de şampanie şi dă la cuptorul încins, la foc mediu. Lasă 20 de minute. Când este gata, scoate carnea pe un platou. Păstrează sosul pentru mai târziu.

Taie ceapa mărunt, la fel ciupercile şi pune-le în untul încins într-o tigaie.

Când s-au înmuiat, adaugă seminţele de mărar şi sare după gust. Mai lasă 2-3 minute, apoi toarnă restul de şampanie şi sosul păstrat.

După câteva clocote, adaugă smântână. Amestecă energic şi mai lasă 1-2 minute pe foc. Montează pe platou fripturile, cu sosul de ciuperci deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.