Pui cu mere si rozmarin

Printeaza

Pui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere.

Ingrediente:Pui_cu_mere_si_rozmarin

  • 1 pui
  • 800 g mere rosii
  • 2 crengute rozmarin
  • sare grunjoasa
  • piper negru si macinat
  • o lingurita boia dulce
  • 150 g unt
  • 2-3 catei usturoi
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 1-2 lingurite miere

 

Mod de preparare:

Se spala si se curata puiul de pielite. Separat, se pun condimentele intr-un bol si se amesteca cu untul moale. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in crema de unt cu condimente. Se curata merele, se spala si se taie felii potrivite. Se stropesc cu miere si zeama de lamaie si se lasa intr-un bol acoperit cu folie de plastic.

Se ia puiul si se unge cu crema de unt si condimente atat in interior, cat si la exterior. Se lasa aproximativ o ora la frigider, cat sa il patrunda aromele. Se pune puiul intr-o tava termorezisntenta si se baga in cuptor, la 220C, acoperit cu o folie de aluminiu.

Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se adauga merele, se stropeste cu sosul din tava si se ia folia. Se lasa sa se rumeneasca si se serveste cu rozmarin.

Pui cu mere si rozmarin

Pui_cu_mere_si_rozmarin

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. maine am musafiri, sa vedem ce iese de aici 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.