Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

Printeaza

O reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi.

Ingrediente:Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

  • 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă
  • 8 căţei de usturoi necurăţaţi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • câteva frunze de dafin, plus extra pentru servit (opţional)
  • 200g de măsline verzi, mari, fără sâmburi (de preferat în ulei)
  • 2 legături mici de pătrunjel, tocate mărunt
  • 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
  • coaja rasă de la 2 portocale, sucul de la 1½ portocală şi de la ½ lămâie
  • aproximativ 1,5 kg de piure de cartofi gata făcut

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se amestecă puiul şi usturoiul cu 1 lingură de ulei, într-o tavă puţin adâncă. Se adaugă câteva frunze de dafin. Se stropeşte cu ½ linguriţă de piper negru măcinat şi ½ linguriţă de sare de mare şi se dă la cuptor 30 de minute. Apoi se scoate usturoiul, se dă cuptorul mai tare, la 220º C/gaz 7, şi se mai lasă puiul 15-20 minute până se face bine şi devine auriu şi crocant.

În timp ce puiul este la cuptor, se toacă grosier măslinele şi se presară într-un bol de servit. Se adaugă pătrunjelul, ardeii iuţi, coaja de portocală, sucul de portocală şi cel de lămâie, restul de ulei de măsline, sare şi piper. Se lasă deoparte la temperatura camerei până aproape de servire.

Se stoarce miezul din căţeii copţi de usturoi şi se face piure cu o furculiţă. Cu 10 minute înainte de servire, se încălzeşte piureul de cartofi într-o cratiţă sau la microunde (8-10 minute pe treapta High). Când este fierbinte, se răstoarnă pe un platou şi se amestecă cu piureul de usturoi.

Se serveşte cu friptura de pui, sosul de măsline şi portocale şi câteva frunze de salată

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.