Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem

Printeaza

O reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de mere.

Ingrediente:Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem

  • 600 g făină
  • 350 g margarină
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1 linguriţă cu oţet de mere
  • 50 ml apă

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 lingurita cu scortisoara macinata
  • 2 linguri cu gris

pentru decor:

  • 1 lingura cu zahar pudra
  • 4 linguri cu gem de mere

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, amestecă zahărul vanilat şi margarina tăiată bucăţele. Adaugă făina, apoi apa şi oţe­tul, treptat. Frământă până obţii un aluat omogen. Pune-l la frigider pentru 30 de minute, în folie alimentară.

Curăţă merele de coajă şi sâmburi şi dă-le pe râză­toare. Unge o tavă de copt cu margarina sau ulei, tapeteaz-o cu făină şi presară grişul pe deasupra.

Intinde aluatul şi împarte-l în două foi dreptunghiulare. Pune una din ele în tava unsă şi presărată cu griş şi făină, întinde merele rase deasupra, peste care presară zahărul şi scorţişoara măcinată.

Acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat, înţeap-o cu furculiţa din loc în loc şi dă tava la copt pentru 45 de minute în cuptorul încins în prealabil.

Cu zece minute înainte să fie gata, scoate tava din cuptor şi unge prăjitura cu gemul de mere şi las-o până se rumeneşte frumos. După răcire, presară zahăr pudră şi taie în felii.

 

Prăjitură cu mere şi scorţişoară

Prăjitură cu mere, scorţişoară si gem

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.