Prăjitură de orez

Printeaza

Prăjitură de orez

Ingrediente:Prăjitură de orez

  • 300 g orez
  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 1 pachet margarină
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 50 g ciocolată rasă

<> Mod de preparare:Pui laptele la fiert într-o cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert 15-20 de minute, amestecând ca să nu se lipească.

Mai adaugi puţină apă, dacă e nevoie.Laşi orezul fiert să se răcească 10 minute, apoi pui pe rând zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, stafi­dele, coaja rasă de lămâie, margarina şi amesteci.

Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi în compoziţia de orez pe care o torni într-o tavă mai mărişoară (30 x 20 cm) unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.

Dai prăjitura la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. După ce o scoţi o presari cu ciocolata rasă, o laşi să se răcească în tavă, apoi o tai pătrăţele.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.