Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Printeaza

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea din: ouă, zahar, praf de copt, visine, frisca lichida, ciocolată cu lapte, gelatina, cafea.

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 g vişine
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml cafea

Mod de preparare:

Vişinele spălate le cureţi de sâmburi şi le pui la scurs. Mixezi ouăle cu zahărul, până vei obţine o compoziţie cremoasă. Adaugi apoi făina şi praful de copt şi le omogenizezi pe toate.

Compoziţia rezultată o torni într-o tavă unsă cu unt sau ulei şi presărată cu puţină făină. Pui vişinile peste aluat şi dai tava la cuptorul încins în prealabil, la tempe­ratura de 150°C.

Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, o nivelezi dacă a crescut neuniform la copt şi o însiropezi cu cafea.

Frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţi le pui într-un vas pe foc mic, până se topeşte ciocolata, amestecând continuu. Laşi compoziţia să se răcească.

Gelatina o hidratezi cu 4 linguri de apă, apoi o di­zolvi la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

Gelatina topită o adaugi în amestecul de frişcă şi ciocolată, amesteci foarte bine, apoi torni crema peste blat.

Dai prăjitura la frigider pentru 2-3 ore, până se întăreşte crema de ciocolată. O porţionezi, apoi o poţi servi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.