Prajitura cu mere, lamaie si vanilie

Printeaza

Prajitura cu mere, lamaie si vanilie din: unt, zahar, zeama de lamaie, oua, ulei, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere.

Prajitura cu mere, lamaie si vanilie

Ingrediente:

  • 120 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Pentru blat:

  • 7-8 ouă
  • 150 g zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 250-300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • 2 mere

Mod de preparare:

Pui untul şi zahărul pe foc, la temperatură medie, amestecând continuu. Când începe să fiarbă, adaugi zeama de lămâie şi mai amesteci circa 2 minute, până se formează caramelul.

Apoi torni ca­ramelul într-o tavă tapetată cu unt (tavă de tort sau de tartă) şi deasupra aşezi merele tăiate felii.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă tare albuşurile cu un praf de sare, iar după ce s-a for­mat o spumă, adaugi zahărul şi mai baţi până se obţine o compoziţie consistentă, tare şi lucioasă.

Gălbenuşurile le freci cu uleiul şi le adaugi peste albuşuri amestecând uşor, pentru a nu ieşi aerul. Pui făina, praful de copt, esenţa şi amesteci uşor, cu mişcări ferme, până la omogenizare.

Pui aluajul peste caramel şi dai tava la cuptor, pentru 50-50 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o răstorni pe o farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.