Prajitura cu foi

Printeaza

Prajitura cu foi din: apa, zahar, amoniac, sare, arome, ulei, faina, faina, cacao, rom, margarina.Prajitura cu foi

Ingrediente foi:

  • 13 linguri cu apă
  • 11 linguri zahar
  • 2 pliculete amoniac
  • sare
  • arome
  • 9 linguri ulei
  • faina cat cuprinde

Ingrediente cremă :

  • 300 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • esenţă de rom
  • 250 g margarină

Mod de preparare:

Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi amoniacul stins cu oţet şi făină cât cuprinde pentru a ieşi un aluat elastic, împărţi aluatul în 4 şi coci foile pe fundul tăvii de aragaz.

Caramelizezi zahărul, adaugi apa fiartă şi laşi să se amestece cu zahărul şi să formeze un sirop subţire. Amesteci făina cu 150 ml apă rece şi o torni în siropul de mai sus, ameste­când  mereu pe foc până se îngroaşă.Tragi crăticioara de pe aragaz şi adaugi cacaua, esenţa de rom şi margarina.

Umpli foile cu crema obţinută şi le laşi până a doua .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.