Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca

Printeaza

Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca din: muschi de porc, smochine, dulceata de smochine, ardei, ceapa, salata verde, ulei de nuca, otet balsamic.

Ingrediente:Porc_cu_smochine_si_salata_cu_ulei_de_nuca

  • un muşchi de porc de 450-500 g
  • două smochine
  • dulceata de smochine
  • un ardei iute
  • o jumătate de ceapă albă
  • salata verde
  • ulei de nuca
  • otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se tăie carnea în rondele, ceapa în bucăţi nu foarte mici şi ardeiul iute în fâşii.

Se pun pe foc iute cu puţin ulei şi după două minute se acopera cu o ceaşcă de apă. Se lasa să scadă apa, cinci minute.

Se pun apoi smochinele proaspete, tăiate-n sferturi şi se amesteca. Se pun două linguri de dulceaţă de smochine verzi.

Până se formeaza sosul dulce-aromat-picant în jurul cărnii, se pregateste salata.

Se spăla frunzele si se toarna peste o lingură de ulei de nucă.

Se adauga puţină reducţie de oţet balsamic şi se amesteca uşor. Preparatul este gata.

Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca

Porc_cu_smochine_si_salata_cu_ulei_de_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Rulada de porc cu castraveti

Rulada de porc cu smochine

Rulada de porc cu smochine din: pulpa de porc, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 100 g prune uscate 100 g smochine 100 g stafide aurii 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 50 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Carnea […]

 

Cotlet de porc cu smochine

Cotlet de porc cu smochine din: cotlet de porc, smochine, zeama de portocala, lamaie, ceapa, unt, miere, ulei, otet, ghimbir, cimbru, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc dezosat 15 smochine crude 200 ml zeama de portocala 1/2 lamaie 2 cepe 20 g unt 2 linguri miere 1 lingura ulei 1 lingura otet […]

 

Friptura de porc cu smochine

Friptura de porc cu smochine

O reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.