Plăcinţele cu carne tocata de vita

Printeaza

O reteta simpla de placintele cu carne din: faina, unt, apa, sare, carne tocata de vita, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, sare si piper.

Ingrediente:Plăcinţele cu carne tocata de vita

  • 300 g faină albă
  • 125 g unt
  • 2 linguri apă
  • sare

pentru umplutură:

  • 250 g carne tocată de vită
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2  linguri pătrunjel 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Adaugă untul, frământând până când obţii un aluat farâmicios. Fă o adâncitură în mijlocul lui, toarnă apa rece şi încorporeaz-o în compoziţie în aşa fel încât să obţii un aluat tare.

Manevrează aluatul cât mai puţin posibil ca să nu se întărească în timpul coacerii. Adună aluatul în formă de bilă, acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l în frigider pentru 30 de minute.

Toacă mărunt ceapa şi amestec-o cu carnea. Pune cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi foarte mici (circa 5 mm), pătrunjelul tocat, potriveşte gustul cu sare şi piper şi acope­ră. Dacă este nevoie, poţi adăuga puţină apă în compoziţie (dacă este prea tare).

Pune aluatul pe planşeta presărată cu faină şi întinde o foaie groasă de circa 5 mm. Taie din ea 6 discuri ajutându-te de o farfurie cu diametrul de 12 cm.

Aşază umplutura în mijlocul fiecărui disc, căruia unge-i apoi marginile cu un ou bătut. Pliază aluatul şi lipeşte-i marginile. Rulează puţin marginea rotundă spre interior şi lipeşte ruloul, presându-1 din loc în loc cu degetele. Unge plăcinţelele cu ou, aşază-le într-o tavă şi coace-le circa 20 de minute la 190° C.

Plăcinţele cu carne tocata de vita

Plăcinţele cu carne tocata de vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.