Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

Printeaza

O reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de lamaie, praf de copt si amidon.

Ingrediente:Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

  • 200 g biscuiti cu unt
  • 75 g unt
  • 80 g stafide
  • 10 ml rom
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 kg branza
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri amidon

 

Mod de preparare:

Se pisează biscuiţii cu un făcăleţ, se amestecă cu un­tul, apoi se întinde compoziţia pe fundul formei de copt, care se bagă la rece. Se pun stafidele în rom. Se sparg ouăle, iar albuşurile se bat spumă. Se bat spumă gălbenuşurile, cu zahărul şi zahărul va­nilat. Se toarnă treptat, amestecând şi brânza rasă.

Se încorporează zeama şi coaja rasă de lâmâie, apoi stafi­dele înmuiate în rom. Se adaugă albuşurile, apoi ami­donul şi praful de copt şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă în formă.

Se coace la foc mediu, timp de 50 de minute, până când capătă o culoare aurie. Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi se scoate, se lasă să se răcească şi se scoate din formă. Se serveşte cu miere şi frişcă.

Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.