Placinta de casa cu cirese

Printeaza

Placinta de casa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, cirese.

Ingrediente:Placinta de casa cu cirese

  • 450 g făină
  • 150 g unt
  • 50 ml apă
  • 100 ml smântână grasă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 500 g cireşe
  • 100 g zahăr pudră
  • esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Se curăţă cireşele de sâmburi, se taie şi se pun cu zahărul la fiert. Se lasă 20 de minute să scadă bine, se trage de pe foc şi se pune esenţa.

Pentru aluat, se amestecă făina cu untul, se adaugă apa, smântână şi sarea.

Aluatul obţinut se împarte în două. Se întind două foi, se transferă una în tava de copt, se aşază cireşele, se acoperă cu a doua foaie şi se coace 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.