Placinta cu biscuiti si caramel

Printeaza

Placinta cu biscuiti si caramel din: biscuiti, unt, branza, zahar, oua, frisca, banane.

Ingrediente:Placinta cu biscuiti si caramel /

Blat:

  • 300 g biscuiţi
  • 100 g unt

Umplutură:

  • 500 g brânză dulce
  • 180 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 2 banane bine coapte
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

Sos caramel:

  • 50 g unt
  • 1 cană zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 g unt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 1 lingură esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Fierbe apa cu zahărul şi zeama de lămâie, într-un vas cu fund dublu, amestecând, până se caramelizează. Când devine auriu închis, pune bucăţele de unt şi amestecă energic, până se topesc. Toarnă treptat frişca lichidă şi amestecă.

Ia vasul de pe foc şi înglobează esenţa de vanilie.

Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul şi aşază-i pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili, presând. Coace blatul 10 minute la foc mediu. Umplutura: pasează bananele, amestecă-le cu celelalte ingrediente.

Toarnă umplutura pe blat şi mai coace 30 de minute.

Lasă prăjitura să se răcească şi serveşte-o cu sos caramel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.