Pizza subtire cu piept de pui
PrinteazaPizza subtire cu piept de pui din: faina, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, piept de pui, ardei, ceapa.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- un cuti drojdie proaspătă
- 2 linguri ulei
- o linguriţă sare
- apă
Pentru garnitură:
- 100 ml suc de roşii
- un piept de pui fript
- un ardei gras
- o ceapă roşie
- o legătură ceapă verde
Mod de preparare:
Drojdia se desface în puţină apă călduţă, iar făina se amesteca cu sarea şi apoi i se adaugă drojdia şi uleiul. Se începe amestecarea turnând apă, treptat, cât să ajute la legarea aluatului care trebuie să fie moale.
Se lasă la crescut două ore.
Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul şi se împarte în porţii mai mici, care se întind formând astfel hiaturile.
Se aşază blaturile în tava de copt unsă cu puţin ulei, se unge fiecare blat cu suc de roşii, se aşază pui fin tăiat şi fâşii de ardei şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Se serveşte cu ceapă roşie şi ceapă verde tocată mărunt.
Pofta buna!