Piure de urzici cu usturoi

Printeaza

Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare.

Ingrediente:Piure de urzici cu usturoi

  • 1 kg urzici
  • 2-3 legături leurdă
  • 3-4 căţei de ustu­roi
  • 1 ceapă
  • 1-2 linguri făină
  • 1 lingură hrean ras
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în ulei. Strecori urzicile şi leurda după ce au fiert, apoi le treci prin maşina de tocat sau blender, împreună cu ceapa că­lită, usturoiul, după care adaugi hreanul.

Incingi ulei într-o cratiţă, adaugi compoziţia, presari făina şi amesteci încontinuu câteva mi­nute. Adaugi un pahar cu apă de la fiert, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă amestecul, până scade la consistenţa unei smân­tâni mai groase.

Serveşti piureul cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.