Cartofi umpluti cu piure de urzici

Printeaza

Cartofi umpluti cu piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, margarina, usturoi, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu piure de urzici

  • 6-8 grămăjoare de urzici
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu ulei
  • 2 linguri cu margarină
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 4 cartofi mari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte ceapa şi urzicile în apă clocotită cu sare.

Scoate-le cu spumiera şi scurge-le, apoi taie-le mărunt cu un cuţit. Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-i de apă şi lasă-i să se răcească. Taie-i apoi în jumătate şi scobeşte puţin miezul ca să obţii nişte cosulete.

Pune într-un castron urzicile, ceapa, miezul de cartofi, uleiul, margarina şi usturoiul. Pasează totul bine până obţii un piure. Adaugă sare şi piper după gust. Umple coşuleţele de cartofi cu crema de urzici.

Decorează după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.