Piftie de Porc Tradițională

Printeaza

Piftie de Porc Tradițională din: oase de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente

 

Mod de preparare

Spălați bine oasele și puneți-le într-o oală mare cu apă rece. Fierbeți și îndepărtați spuma care se formează.

Adăugați morcovii, rădăcina de pătrunjel și ceapa întregă. Condimentați cu frunze de dafin, sare și piper.

Fierbeți la foc mic timp de 4-5 ore, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.

Scurgeți lichidul, păstrând carnea și legumele. Așezați carnea într-un vas și adăugați lichidul strecurat peste ea.

Lăsați la răcit, apoi păstrați în frigider peste noapte până se întărește.

Piftie de Porc Tradițională

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: ~250 kcal
  • Carbohidrați: ~5 g
  • Proteine: ~20 g
  • Grăsimi: ~15 g

 

Piftia este un preparat tradițional românesc, adesea asociat cu sărbătorile de iarnă. Este apreciat pentru gustul său unic și textura gelatinoasă.

 

 

Pofta buna !

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.