Dafinul – aroma in bucatarie

Printeaza

Dafinul – aroma in bucatarie. Tufele de dafin pot dobândi o simetrie plăcută dacă le tundeţi în formă de minge pe un singur butuc. Insă dacă solul nu primeşte destulă ploaie sau nu e irigat, tufa poate creşte ca un gard viu gros şi peren, care asigură intimitate şi un număr impresionant de plante

Tufa perenă de dafin creşte în sălbăticie în sudul Spaniei, în Maroc şi în estul Mediteranei. Romanii preţuiau dafinul şi îi considerau un simbol al înţelepciunii şi al gloriei.

Frunzele proaspete sau uscate de dafin trebuie adăugate la începutul gătitului. Ele dau o aromă puternică şi picantă supelor şi tocanelor. Dafinul poate fi pus în orice preparat din came sau în apa în care fierbe peştele.

Pentru preparatele dulci, adăugaţi o frunză în lapte şi folosiţi amestecul pentru deserturi şi creme sau adăugaţi-le atunci când coaceţi prăjituri sau faceţi compot de fructe. O frunză de dafin pusă într-un borcan de orez uscat îi va da acestuia o aromă specifică.

Frunzele se usucă bine, dar folosiţi-le repede, înainte să-şi piardă gustul. Utilizaţi-le mai bine proaspete, culegându-le în orice perioadă a anului.

Dafinul adăugat în ulei şi oţet, împreună cu alte plante şi mirodenii, le dă acestora o tentă lemnoasă.

Dafinul

Dafinul

 

 

 

 

 

 

 

 

poate iti place si:

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 500 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, […]

Supa crema de morcovi cu dafin

Supa crema de morcovi cu dafin

Supa crema de morcovi cu dafin din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, dafin, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapă 1 linguriţă rasă cu ghimbir măcinat 100 g iaurt 1 l zeamă de legume strecurată 1 foaie de dafin 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu zahăr sare piper   Mod de […]

 

Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin

Supa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin. Ingrediente:  2 tije telină 1 radacina patrunjel cimbru 4 frunze de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, cuburi 400gr rosii decojite 2 morcovi, curățați și tocati 1 cartof, […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.