Dafinul – aroma in bucatarie

Printeaza

Tufele de dafin pot dobândi o simetrie plăcută dacă le tundeţi în formă de minge pe un singur butuc. Insă dacă solul nu primeşte destulă ploaie sau nu e irigat, tufa poate creşte ca un gard viu gros şi peren, care asigură intimitate şi un număr impresionant de plante

Tufa perenă de dafin creşte în sălbăticie în sudul Spaniei, în Maroc şi în estul Mediteranei. Romanii preţuiau dafinul şi îi considerau un simbol al înţelepciunii şi al gloriei.

Frunzele proaspete sau uscate de dafin trebuie adăugate la începutul gătitului. Ele dau o aromă puternică şi picantă supelor şi tocanelor. Dafinul poate fi pus în orice preparat din came sau în apa în care fierbe peştele.

Pentru preparatele dulci, adăugaţi o frunză în lapte şi folosiţi amestecul pentru deserturi şi creme sau adăugaţi-le atunci când coaceţi prăjituri sau faceţi compot de fructe. O frunză de dafin pusă într-un borcan de orez uscat îi va da acestuia o aromă specifică.

Frunzele se usucă bine, dar folosiţi-le repede, înainte să-şi piardă gustul. Utilizaţi-le mai bine proaspete, culegându-le în orice perioadă a anului.

Dafinul adăugat în ulei şi oţet, împreună cu alte plante şi mirodenii, le dă acestora o tentă lemnoasă.

Dafinul

Dafinul

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.