Peste la aburi cu alune

Printeaza

Peste la aburi cu alune din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan.

Ingrediente: Peste la aburi cu alune

  • 2 pesti
  • 1 1/2 linguri fasole neagra
  • 1 1/2 lingurite zahar
  • 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras
  • 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • 2 linguri sherry
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4-6 cepe verzi, tocate
  • 3 linguri de alune
  • 2 lingurite ulei de susan

 

Mod de preparare:

Spalati, curatati si uscati pestele. Crestati cu ajutorul unui cutit.

Pasati jumatate din fasole amestecati apoi cu zahar si restul de boabe intregi.

Se pune un pic de ghimbir și usturoi în interiorul cavității fiecărui pește și apoi se aseaza intr-o tava.

Se freaca pestele cu amestecul de fasole, apoi se presara ghimbirul rămas și usturoiul. Se acoperă și se răcește timp de 30 de minute. Se gatesc la aburi.

Se stropesc cu sherry si jumatate din sosul de soia. Gatiti la aburi 15-20 de minute. Se adauga sosul de soia rămas și se presară cu ceapa verde.

Se incalzeste o tigaie, se adauga pestele si se presara cu uleiul de susan. Rumeniti 2-3 minute.
Serviti cu arahide maruntite.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste alb in aburi

Sufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt. Ingrediente: 1,5 kg şalău 300 ml lapte 2 ouă 50 g faină 50 g unt Mod de preparare: Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi […]

 

 

Peste cu legume la aburi

Peste cu legume la aburi din: portocala, sos de soia, otet, peste, ghimbir, ulei de susan, ceapa verde, usturoi, ardei rosu, germeni de fasole. seminte de susan. Ingrediente:  coaja rasă şi zeama de la 1 portocală 1 lingură sos de soia (cu puţină sare) 2 linguriţe oţet din vin alb sau oţet din orez 2 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.