Peste cu dovlecel si tarhon

Printeaza

Peste cu dovlecel si tarhon din: dovlecei, file de peşte, suc de limette, lapte, smântână, ouă, tarhon, pâine albă mai veche, pesmet, caşcaval, unt.

 

Ingrediente:Peste_cu_dovlecel_si_tarhon

  • 200 g dovlecei
  • 350 g file de peşte
  • 1 lingură suc de limette
  • 250 ml lapte
  • 50 ml smântână
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă tarhon tocat
  • 250 g pâine albă mai veche, tăiată cuburi
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 1 linguriţă unt

 

Mod de preparare:

Dovleceii se taie felii. Peştele se taie fâşii şi se stropeşte cu suc de limette; se sărează şi se piperează.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bat ouăle cu lapte şi smântână, sare, piper şi tarhon.

Feliile de dovlecei se aşază, suprapuse, în 4 forme de sufleu unse. Se aşază un strat de pâine, apoi se toarnă sosul alb.

Se aşază peştele şi restul de pâine; se toarnă restul de sos.

Se amestecă pesmetul cu caşcaval şi se presară pe sufleu. Se presară şi fulgi de unt.

Se coc sufleurile la cuptor timp de 30-40 min.

Peste cu dovlecel si tarhon

Peste_cu_dovlecel_si_tarhon

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor

Peşte cu dovlecel si rosii la cuptor din: peste, ceapa verde, ceapa, dovlecel, usturoi, rosii, vin alb, ulei, faina, foaie de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kg peste slab 3 legaturi ceapa verde 2 cepe mici, uscate un dovlecel 2 catei de usturoi 10 rosii mici mici 500 ml vin alb sec 100 ml […]

 

 

Tocana cu masline

Tocana de peste cu dovlecel si masline

Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente:  un kg cod decongelat  2 dovlecei  2 ardei graşi  o ceapă  2 morcovi  3 căţei de usturoi  4 roşii  100 g măsline cu sâmburi  2 linguri ulei  sare  piper Mod de preparare: Intr-o cratită se pune […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.