Pateuri cu branza albastra

Printeaza

Pateuri cu branza albastra din: faina, unt, telemea, iaurt, sare, zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar.

Ingrediente aluat:Pateuri cu branza albastra

  • 250 g de faina
  • 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici
  • 55 g telemea, maruntita
  • 65 g iaurt sau smantana
  • 1/2 lingurița de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de ienibahar maruntit
  • 1/8 lingurita de nucsoara rasa
  • 1-2 linguri de apa rece

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 broccoli
  • 50 g carnati
  • 70 g crema de branza
  • 45 g branza feta
  • 8 g branza albastra
  • 1/4 ceasca parmesan ras
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1/4 lingurița de piper negru proaspat macinat
  • sare dupa gust
  • 1 ou batut cu 1 lingura de apa
  • zahar pudra
  • mustar

 

Mod de preparare:

Taiați broccoli bucați mici si se adauga intr-o oala cu 1/2 cana de apa. Puneți capacul si lasati sa fiarba cateva minute.

Scurgeți broccoli foarte bine și adaugați intr-un robot de bucatarie si procesati impreuna cu carnatii, crema de branza, branza feta, branza albastra, usturoiul, parmezanul, nucsoara si piperul negru pana la omogenizare.

Asezonati dupa gust. Dati amestecul la frigider pentru cel puțin 1 ora.

Intre tip pregatiti aluatul: intr-un castron cu mixerul bateti impreuna 1 ceașca de faina, untul nesarat si branza maruntita.

Separat in alt castron amestecati restul de faina, cu sare, zahar, ienibahar si nucsoara rasa. Apoi se adauga iaurt. Incorporati in amestecaul de faina cu branza. Adaugati 1-2 linguri de apa rece si bateti bine.

Mutati aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Framantati de câteva ori. Inveliti in folie de plastic și se lasa in frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 200 ° C. Pe o suprafata presarata cu faina intindeti aluatul. Cu un cuțit, taiați patrate de aproximativ 9 cm.

Adauga 1 lingura de umplere in centrul fiecarei bucati, apoi ungeti parțile laterale cu ou batut. Adunati colturile astfel incat sa faceti un triunghi.

Puneti la frigider pentru 1 ora. Inainte de coacere, ungeti cu ou, apoi se presara piper negru proaspat macinat și sare. Coaceti in cuptor timp de 30-35 minute.

Presarati zahar pudra și serviti cu muștar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.