Pastrama de oaie

Printeaza

O reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare, piper, boia, cimbru si vin alb.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Pastrama de oaie

  • 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri vin alb

Mod de preparare:

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam.

Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas.

Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.

Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.

Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile.

O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.

Frigem pastrama pe gratar, in tigaie sau la cuptor la tava!

Pastrama de oaie

Pastrama_de_oaie

Poftă bună!


Poate te intereseaza si:

Pastrama de berbec (oaie) la gratar

Pastrama de oaie cu sos de gutui

Pastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere. Ingrediente: 600 g pastramă de oaie 3 gutui zeama de la 1 lămâie mare 375 ml vin spumos sec 3 linguri miere     Mod de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea lemnoasă, […]

Pastrama_de_oaie_cu_tocanita_de_legume

Pastrama de oaie cu tocanita de legume

Pastrama de oaie cu tocanita de legume din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, telina, lapte, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, tarhonrosii. Ingrediente pastramă:  4 felii de pastramă de oaie 2 linguri ulei sare, piper 200 ml supă de carne Ingrediente tocăniţă: 1 kg rădăcină de ţelină sare 250 ml lapte 2 morcovi […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cum se face pastrama de oaie
  • reteta pastrama de oaie
  • cum se prepara pastrama de oaie
  • Cum se face pastrama
  • pastrama de berbecut
  • pastrama de ied
  • cum se prepara pastrama
  • preparare pastrama oaie
  • preparare pastrama de oaie
  • reteta pastrama oaie

3 comentarii

  1. Delicioasa pastrama de oaie

  2. Ioana Melinte

    O nebunie pastrama de oaie, si mie-mi place

  3. Un deliciu este pastrama de oaie. uite va dau o idee si va spun cum o prepar eu:

    Pastrama de OAIE:

    Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puțin în vânt (practica cere să se pună la pastramă jumătăți de oaie, iar pulpele trebuiesc crestate des și până la os, să ajungă sarea peste tot). Se freacă bine cu cimbru și celelalte condimente.

    Se cerne bine cu sare și se pune într-un vas curat, de preferință de lemn. Se ține în saramura pe care o lasă două-patru zile (mai puțin, dacă e frig), întorcându-se de trei ori pe zi.

    Se atârnă o zi în vânt, să se usuce cât de cât, dar nu mult, ca să rămână frageda; se păstrează rulată, să-și țină un pic de zeamă. Se frige pe cărbuni, la grătar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.