Pangasius cu sos de portocale

Printeaza

Pangasius cu sos de portocale din: pangasius, portocale, unt, smantana, capere, vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pangasius cu sos de portocale

  • 500 g pangasius (2-3 fileuri)
  • zeama de la o portocală
  • 1 portocală pentru decor
  • 50 g unt
  • 125 g smântână
  • 1 borcan cu capere (100 g)
  • 1 pahar cu vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Condimentează fileurile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.

Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă smântână. Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.

Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul.

Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.