Pandispan delicios cu cirese si migdale

Printeaza

Pandispan delicios cu cirese si migdale din: unt, zahar, ou, făină, migdale, praf de copt, unt.

Pandispanul poate fi urmărit în istorie până în perioada Renașterii din Europa, când au apărut primele rețete care au inclus ouă și zahăr în prăjituri, formând baza pentru pandispan. Cu toate acestea, tehnica de a face un pandispan cu adevărat aerat și ușor a fost dezvoltată în secolul al XVIII-lea, odată cu invenția prafului de copt (bicarbonat de sodiu și cremor tartar), care a permis prăjiturilor să crească și să devină mai pufoase.

De-a lungul timpului, rețetele de pandispan au evoluat, iar ingrediente precum vanilia, coaja de lămâie sau portocale, cacaoa și untul au fost adăugate pentru a-i da un gust mai bogat și variat. În zilele noastre, pandispanul poate fi găsit în multe forme și variante, inclusiv pandispan cu ciocolată, pandispan cu fructe, sau pandispan cu nuci.

Pandispanul este adesea folosit ca bază pentru torturi decorate cu creme și glazuri, precum tortul cu fructe, tortul opera sau tortul cu ciocolată. De asemenea, este o alegere populară pentru a face rulade cu diverse umpluturi, cum ar fi crema de vanilie sau mousse-ul de ciocolată.

 

 

Pandispan_delicios_cu_cirese_si_migdale

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 170 g zahăr
  • 4 ou
  • 150 g făină
  • 50 g migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 750 g cireşe
  • unt pentru tavă

 

 

Mod de preparare:

Untul se freaca bine cu zaharul si se adaua ouale, unul cate unul. Se bat bine apoi se adauga praful de copt, faina si migdalele.

Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se toarna intr-o forma tapetata cu harite de copt si marginile unse cu unt.

Se pun ciresele curatate de samburi si se lasa la cuptor 40 de minute.

Pandispan delicios cu cirese si migdale

Pandispan_delicios_cu_cirese_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.