Paine cu flori si legume

Printeaza

Paine cu flori si legume din: faina, sare, apa, drojdie, miere, rosii uscate, goji, flori de lavanda, usturoi, frunze de salvie, patrunjel.

Ingrediente:Paine cu fori si legume

  • 500 g făină
  • 1 lingură de sare
  • 400 ml apă călduţă sau zer
  • 1 lingură drojdie
  • 1 lingură miere
  • 1 mână rosii uscate
  • 1 mână goji
  • 1 mână flori de lavandă tocate
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 frunze de salvie proaspete
  • 2 fire de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu apa călduţă (sau zerul), se lasă câteva minute, apoi se adaugă mierea şi usturoiul pisat.

Se adaugă făina amestecată’cu restul ingredientelor. Se frământă aluatul, se întinde într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se acoperă cu un prosop.

Se lasă la căldură timp de 1 oră, până îşi dublează volumul şi se desprinde de marginea tăvii, apoi se dă la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.