Pachetele cu stafide si ardei

Printeaza

Pachetele cu stafide si ardei din: aluat, unt, ceapa, rosii, ardei, stafide, boia, sare, piper, galbenus.

Ingrediente:Pachetele cu stafide si ardei

  • 1 pachet de aluat de foietaj congelat
  • 1 lingură de unt
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 roşii tăiate cubuleţe
  • 1 ardei verde tăiat cubuleţe
  • 1 lingură de stafide
  • 1/2 de linguriţă de boia
  • sare
  • piper
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Foietajul se lasă la dezgheţat. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.

In untul încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă roşiile şi ardeiul gras. Se adaugă stafidele şi boiaua şi se clocoteşte 10 minute, amestecând ocazional. Se sărează, se piperează şi se lasă la răcit.

Aluatul se întinde pe suprafaţa de lucru şi se taie cercuri cu diametrul de 15 cm. Umplutura se aşează pe una dintre jumătăţile cercurilor.

Marginile se ung cu puţină apă, cercurile se împăturesc şi se presează bine cu degetele. Se ung cu gălbenuş şi se coc aproximativ 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.