Orez basmati in stil persan

Printeaza

Orez basmati in stil persan din: ulei, apa, turmeric, orez, coriandru, sare, ceapa.

Ingrediente:Orez_basmati_in_stil_persan

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 120 ml apă fierbinte
  • 1 linguriţă turmeric
  • 2 linguri coriandru
  • 200 g orez basmati
  • 1,5 l apă rece
  • 1 linguriţă sare roz
  • 1 ceapă tăiată felii

 

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul de măsline cu apă fierbinte, turmeric şi coriandru. Se pun deoparte.

Se aşază într-o cratiţă mare orezul sasmati, apa şi sarea şi se dau în clocot. Se lasă să fiarbă fară capac 12 minute, amestecând din când în când. Se scurge orezul şi se trece prin jet de apă rece.

Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu şi se presară un strat de orez şi unul de ceapă. Se toarnă jumătate din amestecul de mirodenii şi se fierbe 3 minute.

Se adaugă restul de orez şi apoi restul de amestec de mirodenii. Nu se amestecă. Se acoperă tigaia cu un capac şi se fierbe înăbuşit 4 minute.

Se reduce focul la minimum şi se mai lasă să fiarbă astfel înăbuşit 20 minute fară să mai amestecăm. Se serveşte orezul în boluri, astfel încât stratul de ceapă să fie deasupra.

Orez basmati in stil persan

Orez_basmati_in_stil_persan

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.