Orez basmati in stil persan
PrinteazaOrez basmati in stil persan din: ulei, apa, turmeric, orez, coriandru, sare, ceapa.
- 3 linguri ulei de măsline
- 120 ml apă fierbinte
- 1 linguriţă turmeric
- 2 linguri coriandru
- 200 g orez basmati
- 1,5 l apă rece
- 1 linguriţă sare roz
- 1 ceapă tăiată felii
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul de măsline cu apă fierbinte, turmeric şi coriandru. Se pun deoparte.
Se aşază într-o cratiţă mare orezul sasmati, apa şi sarea şi se dau în clocot. Se lasă să fiarbă fară capac 12 minute, amestecând din când în când. Se scurge orezul şi se trece prin jet de apă rece.
Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu şi se presară un strat de orez şi unul de ceapă. Se toarnă jumătate din amestecul de mirodenii şi se fierbe 3 minute.
Se adaugă restul de orez şi apoi restul de amestec de mirodenii. Nu se amestecă. Se acoperă tigaia cu un capac şi se fierbe înăbuşit 4 minute.
Se reduce focul la minimum şi se mai lasă să fiarbă astfel înăbuşit 20 minute fară să mai amestecăm. Se serveşte orezul în boluri, astfel încât stratul de ceapă să fie deasupra.
Orez basmati in stil persan
Pofta buna!