Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel

Printeaza

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii.

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel

Ingrediente:

  • 1 mână de pătrunjel proaspăt
  • 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte
  • 1 cartof mare curăţat
  • 2 căţei de usturoi
  • dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
  • 2 ardei iuţi roşii medii

Mod de preparare:

Adunaţi tulpinile de pătrunjel într-un mănunchi şi legaţi-le. Clătiţi năutul înmuiat, adăugaţi tulpinile, cartoful şi usturoiul întregi şi acoperiţi cu apă. Aduceţi la fierbere, puneţi capacul şi lăsaţi la foc mic timp de 1,5 ore sau până se înmoaie, îndepărtând spuma dacă este nevoie.

După ce s-au fiert, aruncaţi tulpinile de pătrunjel, cartoful şi usturoiul. Strecuraţi şi, când năutul e încă fierbinte, puneţi dressingul din ulei de măsline şi suc de lămâie, ardeiul iute şi frunzele de pătrunjel tocate.

Este grozav servit la temperatura camerei cu peşte la grătar sau amestecat într-o salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.