Muschi de porc condimentat

Printeaza

Muschi de porc condimentat din: apa, sare, muschi de porc, piper, boia, sos de soia.

Ingrediente:Muschi de porc condimentat

  • 900 ml apă
  • 1 lingură sare
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1,5 kg muşchi de porc
  • sos de soia
  • boia

 

Mod de preparare:

Se face o saramură din 900 ml apă, 1 lingură sare, 4-5 foi de dafin şi 1 lingură boabe de piper. Se pune înăuntru 1,5 kg muşchi de porc tăiat fâşii.

Se lasă 24 de ore la rece, în frigider, apoi se scot bucăţile, se ung cu 1 plic de boia dulce amestecată cu 1 plic boia iute şi 2 linguri sos de soia.

Se lasă încă 16 ore la frigider, apoi se pun într-o tavă (acoperită cu folie de aluminiu) la cuptor, la foc mic, cca 45 minute. Urmează uscarea alte 24 de ore, la rece.

Timp de 4-5 ore se afumă cu lemn de fag, apoi 2 ore cu lemn de cireş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.