Muschi de porc vanatoresc

Printeaza

Muschi de porc vanatoresc din: vin, otet, ceapa, sare, usturoi, dafin, piper, ienibahar, muschi de porc, rozmarin, ulei, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 l vin roşu
  • 1 l oţet de vin
  • 1 l apă
  • 2 linguri cu sare
  • 3-4 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 pumn cu boabe de piper negru
  • 1 pumn cu boabe de ienibahar
  • 2 kg muşchi de porc, antricoate sau pulpă
  • câteva boabe de ienupăr
  • rozmarin
  • 1 lingură cu untură sau ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 1 kg cartofi albi

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea de pieliţe şi pune-o într-un vas mai mare, la marinat. Pregăteşte marinata, amestecând apa, oţetul, vinul, condimentele şi sarea. Curăţă ceapa şi usturoiul, taie-le şi pune-le în marinată.

Toarnă zeama peste carne şi lasă până a doua zi.

Scoate carnea din marinată şi pune-o într-o tavă încăpătoare, împreună cu untura sau uleiul şi câteva linguri din marinată.

Dă la cuptor, la foc mic.

Coace până când carnea s-a rumenit frumos. Adaugă din când în când câte puţină marinată, unge cu zeama din tavă, întoarce carnea, să se rumenească la fel pe toate părţile.

Când e gata, presară rozmarin deasupra şi lasă câteva minute în cuptorul încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.