Muraturi asortate in otet cu hrean si marar

Printeaza

Muraturi asortate in otet cu hrean si marar din: conopida, ardei gras, morcovi, dovlecei, hrean, piper boabe, frunze de marar, apa, otet, zahar, sare.

Murăturile reprezintă legume sau fructe care sunt conservate prin procesul de fermentare sau marinare într-o soluție de apă, sare și uneori oțet. Acest proces nu doar prelungește durata de viață a alimentelor, dar creează și un gust caracteristic și o textură diferită față de legumele proaspete.

 

Ingrediente:Muraturi asortate in otet cu hrean si marar

  • 2 kg conopidă
  • 500 g ardei gras roşu
  • 500 g morcovi
  • 5 dovlecei
  • 2-3 rădăcini hrean
  • piper boabe
  • frunze de mărar
  • 2 litri apă
  • 350 ml oţet
  • 50 g zahăr
  • 50 g sare

 

Mod de preparare:

Se spală legumele şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Legumele care se pun la murat trebuie să fie sănătoase, nepătate şi nelovite.

Se curăţă morcovii şi dovleceii şi se taie rondele, conopida se desface bucheţele, se taie cotoarele şi se aşază într-un vas cu apă rece şi puţină sare, unde se lasă 30 de minute.

Ardeii se curăţă şi ei de seminţe şi se taie feliuţe. În borcanul bine spălat şi uscat, se aşază legumele asortate: conopida, morcovii, dovleceii şi ardeii. Printre murături se pun frunze de mărar şi boabe de piper negru.

Separat, într-un vas se fierbe apa amestecată cu oţetul, zahărul şi sarea.

După ce a dat în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă fierbinte peste legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Zacuscă cu Vinete

Zacuscă cu Vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, pasta de tomate, ulei vegetal, sare, piper, zahar, patrunjel, cimbru.   Ingrediente: 4-5 vinete mari 2-3 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 cepe mari 2 morcovi mari 400 g roșii tocate sau pasate 2 linguri paste de tomate 100 ml ulei vegetal Sare și piper […]

retete

Gem de Prune Delicios

Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A trecut sezonul muraturilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.