Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta

Printeaza

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta din: curmale, nuci, indulcitor, cacao, unt de cacao, caju, seminte de dovleac, menta, ulei de cocos.

Ingrediente pentru blat: Minitortulete_cu_fructe_uscate_si_crema_de_menta

  • 100 g curmale fără sâmburi
  • 100 g nuci
  • 1 linguriţă îndulcitor natural din extract de stevie
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 linguriţă unt de cacao

Ingrediente pentru crema de mentă:

  • 100 g caju
  • 50 g seminţe de dovleac
  • mentă proaspătă
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri îndulcitor natural din extract de stevie

Ingrediente pentru decor:

  • 30 g cacao
  • 30 g unt cacao
  • 3 linguriţe indulcitor natural din extract de stevie

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, intr-un robot mărunţeşti nucile si curmalele, până devin făină. Adaugi cacao, untul de cacao topit la 40°C, îndulcitorul şi continui procesarea, până când obţii un amestec uşor lipicios. Aşezi amestecul obţinut în formele de inox şi le dai la frigider.

Pregăteşti crema de mentă, caju-ul şi seminţele de dovleac le pui la hidratat timp de 4-5 ore. Le scurgi din apă, le clăteşti de mai multe ori în apă rece, apoi le procesezi în robot. Adaugi frunzele de mentă proaspătă, îndulcitorul natural, uleiul de cocos şi continui procesarea. Crema obţinută o adaugi peste blat şi dai la congelator.

Pregăteşti ciocolata pentru decor, praful de cacao îl amesteci cu indulcitorul, apoi adaugi untul de cacao topit şi amesteci.

Torni glazura obţinută peste minitortuleţe, care au fost scoase din congelator cu cel puţin o oră mai devreme, decorezi cu ciocolată rasă şi cu frunze de mentă.

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta

Minitortulete_cu_fructe_uscate_si_crema_de_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.