Minitort cu inghetata de nuci

Printeaza

Minitort cu inghetata de nuci din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, nuci, frisca, ciocolata, lapte.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 100 g nuci măcinate
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr pudră
  • 150 ml frişcă
  • 180 g ciocolată neagră
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează ouăle cu un praf de sare şi zahărul. Se înglobează uleiul, urmat de făina amestecată cu cacao. Se toarnă într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace şi se lasă să se răcească. Apoi se decupează cercuri cu un inel.

Pentru îngheţată, se opăresc nucile cu lapte clocotit, într-o crăticioară cu fund gros, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă nucile. Se pune crăticioara la foc mic, amestecând până se îngroaşă.

Se lasă să se răcească şi se înglobează frişca bătută şi 80 g ciocolată rasă. Se dă la congelator.

Se montează tortuleţele în inele metalice: se alternează discuri de blat şi îngheţată.

Se glazurează cu ciocolată topită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.