Medalion de cerb cu vin

Printeaza

Medalion de cerb cu vin din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper.

Ingrediente:Medalion de cerb cu vin

  • 600 g pulpă de cerb
  • 100 g ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 30 ml coniac
  • 30 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 pliculeţ de gelatină
  • 20 g sare
  • 2 g piper
  • 5 g boabe de piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de cerb se ţine la fezendat în apă rece cu puţin vin, dafin, piper boa­be şi sare, circa 4 ore.

După fezendare, car­nea se taie în cubuleţe, se pune la călit într-un vas cu puţin ulei, iar când începe să se rumenească, se ada­ugă ceapa tocată mărunt, ciupercile feliate, se stro­peşte cu vin şi se înăbuşă.

Când este gata, compo­ziţia se răceşte, se trece prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu untul, jumăta­te din coniac, sare şi piper. Din pasta obţinută se formează medalioane, iar deasupra se pune gelatina dizolvată în puţin vin amestecat cu coniac.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.