Mancarica de fasole verde

Printeaza

O reteta de mancarica de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si boia dulce.

Ingrediente:Mancarica de fasole verde

  • 2 kg fasole verde
  • 4 cepe
  • 3 ardei grasi
  • 1 kg rosii
  • 6 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Curata fasolea de codite, spal-o si rupe-o in bucati mari cat sa incapa intr-un borcan mare (800 g). Curata celelalte legume, taie ceapa cubulete, iar ardeii feliute. Piseaza cateii de usturoi si freca-i cu putina sare.

Pune la fiert fasolea in apa cu sare si caleste ceapa in putin ulei, apoi adauga ardeii grasi. Da totul in cateva clocote.

Intre timp, da rosiile pe razatoare si adauga sosul peste ceapa si ardei odata cu pasta de usturoi si boiaua. Dupa ce a fiert fasolea, pune-o peste sos si fierbe totul 10-15 minute, cat sa scada bine.

Umple borcanele, pune capacele si pune-le la fiert invelite in ziar pentru 30 de minute. Cand s-au racit depoziteaza-le in camara.

Mancarica de fasole verde

Mancarica de fasole verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.