Mancare de cuscus cu bulion
PrinteazaMancare de cuscus cu bulion din: cuscus, linte, naut, mazare, praz, morcov, ulei, bulion, sare.
- 200 g cuşcuş
- 100 g linte
- 150 g năut
- 150 g mazăre
- un morcov
- 2 linguri ulei
- o lingură bulion
- sare si piper
Mod de preparare:
Lintea şi năutul se pun la înmuiat în apă rece, în vase separate. Dupa cateva ore, năutul se fierbe separat, iar lintea se fierbe cu mazărea, dacă este cazul.
Se pune cuşcuşul în apă la umflat conform indicaţiilor de pe pachet. Intr-o cratiţă cu ulei se căleşte prazul tăiat rondele, se adaugă morcovul ras, lintea, năutul şi mazărea.
Se lasă să dea un clocot, iar apoi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!