Mancare cu carnati şi ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare cu:rosii, carnati, ceapa, usturoi, ghimbir, morcov, ardei iute, morcov, ardei iute, ananas, limeta, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, ulei, orez, cartofi.

Ingrediente:

  • 3 roşii
  • 4 camaţi
  • două cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • un morcov
  • un ardei iute
  • o conservă de ananas
  • o limetă
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • ulei de floarea-soarelui
  • orez
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc în apă clo­cotită câteva secunde, apoi se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ananasul se scurge de suc, se taie cubuleţe şi se pune într-un bol.

Usturoiul şi cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se lasă pe o farfurie. Carnaţii se spală, se taie rondele şi se prăjesc în ulei încins până devin maronii.

Se adaugă ceapa, morcovul curăţat de coajă şi tăiat rondele subţiri, usturoiul, ghimbirul ras, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt. Se călesc cinci minute, se adaugă ananasul, roşiile, sucul de limetă, frunza de dafin, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă totul 2030 de minute, eventual adăugând puţină apă. Se presară busuioc tocat, se mai fierbe cinci minute şi se ia de foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.