Jeleu de rodii cu suc de struguri

Printeaza

Jeleu de rodii cu suc de struguri din: rodii, zahar, gelfix, suc de struguri, anason stelat, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, piper roz.

Ingrediente: Jeleu_de_rodii_cu_suc_de_struguri

  • 3 rodii
  • 50 g zahăr
  • 1 plic gelfix
  • 750 ml suc de struguri
  • 2 bucaţi anason stelat
  • 50 ml suc de lămâie
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 5 cuişoare
  • 2 linguriţe piper roz

Mod de preparare:

Se taie în jumătate 2 rodii şi se stoarce sucul cu storcătorul de citrice. Rodia rămasă se taie şi ea pe jumătate şi se scot sâmburii, păstrându-se sucul. Se amestecă sucul de rodii cu suc de struguri, suc de lămâie, mirodenii şi sâmburi de rodie.

Conţinutul plicului de gelfix se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste amestecul de sucuri.

Se pune la fiert la foc mare. După ce clocoteşte, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert.

Se fierbe exact 1 minut, amestecând continuu, apoi se ia pe pe foc. Se toarnă în borcane care se închid ermetic şi se lasă să stea pe capace timp de cca 20 min.

Jeleu de rodii cu suc de struguri

Jeleu_de_rodii_cu_suc_de_struguri

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.