Iepurele salbatic

Printeaza

In Marea Britanie există două specii de iepure sălbatic: iepurele brun şi iepurele cenuşiu. Cel brun este cunoscut pentru comportamentul său ciudat, oarecum nebunesc, din timpul perioadei de împerechere, motiv pentru care a fost dintotdeauna asociat cu vrăjitoria.

Vânătorii si amatorii de delicatese consideră că iepurele brun este un animal nobil, carnea lui densă, slabă, de culoare închisă, fiind chintesenţa „cărnii de vânat”.

Iepurele la ceaun este un preparat foarte vechi, din vremurile în care pentru îngroşarea sosurilor nu se folosea încă făina. Iepurele se gătea într-un vas acoperit cu capac sau într-o oală închisă.

Pentru aceasta, carnea se taie în bucăţi potrivite, apoi se fierbe încet într-o zeamă dreasă cu vin şi puţin oţet. In ceaun se vor adăuga şi nişte legume rădăcinoase, precum şi butăţi de costiţă afumată.

Rezultă o tocăniţă de carne cu un gust foarte bogat.

 

Iepurele salbatic

Iepurele salbatic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.