Hribi murati

Printeaza

Hribi murati din: hribi, apa, otet, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente:Hribi murati

  • 5 kg de hribi
  • 500 ml apă
  • 500 ml oţet
  • 30 g sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de frunze cu un cuţit bi­ne ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se spală toate în mai multe ape reci.

Se pun într-un vas mare pe foc, fă­ră a adăuga apă, şi se fierb 5 mi­nute, amestecând cu o lingură mare, în special la fundul vasului.

Se scurg ciupercile, iar zeama în care au fiert se aruncă.

Separat, se pun la fiert apa şi oţetul, se adaugă sarea, pipe­rul şi foile de dafin. După câteva clo­cote, se toarnă peste ciuperci şi se amestecă. Se pun în borcane steri­lizate şi se închid ermetic cât sunt fierbinţi.

Se păstrează la loc răcoros şi bine aerisit. Se folosesc iarna la salate pentru diferite fripturi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • hribi murati
  • hribi marinati
  • hribi la borcan
  • hribi pentru iarna
  • retete hribi murati
  • hribi marinati in otet
  • hribi otet
  • hribi murati in otet
  • hribi marinati pentru iarna
  • salata de hribi la borcan
Sumar
recipe image
Nume reteta
Hribi murati
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 7 Review(s)

1 comentariu

  1. retetele dvs.mi se par interesante

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.