Hreanul

Printeaza

Rădăcinile şi frunzele de hrean sunt bogate în glucosinolat, substanţă care ajută la curăţarea rinichilor.

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că proprietăţile acestei plante stimulează eliminarea substanţelor cancerigene şi împiedică extinderea tumorilor existente.

Hreanul are o cantitate de glucosinolat de 10 ori mai mare decât cea din broccoli. Rădăcinile sunt cele care se folosesc atât în bucătărie, cât şi în medicină, pentru conţinutul bogat în vitamine, fitoncide (substanţe cu acţiune antibacteriană) sau uleiuri eterice (cu efect calmant).

Pentru sendvişuri, foloseşte un sos preparat dintr-un mix de hrean şi ketchup sau muştar. Serveşte carnea de miel sau peştele cu o garnitură de hrean amestecat cu iaurt.

Rădăcina de hrean întreagă poate fi păstrată în frigider timp de câteva săptămâni. Astfel o poţi folosi pentru gătit chiar şi peste câteva luni. La fel de important este să păstrezi mixtura într-un recipient ermetic, ferit de lumină.

După ce razi hreanul, amestecă-l cu oţet, ca să nu aibă un gust amărui, în loc de iute.

 

Hreanul

Hreanul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.