Gratin de cartofi aromat

Printeaza

Gratin de cartofi aromat din: ulei, unt, esalote, cartofi, fenicul, faina, smantana, cascaval.

Ingrediente:Gratin de cartofi aromat

  • 1 lingură ulei de măsline
  • un cub de unt
  • 3 eşalote, tăiate felii
  • 800 g cartofi, tăiaţi felii
  • 2 bulbi de fenicul, tăiaţi felii
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 200 ml smântână
  • 200 g caşcaval, răzuit
  • 200 ml supă limpede de legume

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. încinge uleiul şi untul şi prăjeşte la foc mic ceapa, până când se înmoaie. Combină cartofii cu feniculul şi făina şi presară cu sare şi piper,

Intr-un vas rezistent la cuptor aşază în straturi cartofii şi feniculul, ceapa, caşcavalul şi deasupra un strat de cartofi. Combină smântână cu supa şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Toarnă peste cartofi, adugă încă puţin caşcaval răzuit şi dă la cuptor 1-1 1/2 oră, până când se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.