Gogoşari umpluţi cu ghebe

Printeaza

Gogoşari umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi, otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin.

Ingrediente:muraturi_4

  • 5 kg gogosari
  • 5 kg ghebe
  • 2 kg ceapa
  • 400 g telina
  • 100 g hrean ras
  • 100 g morcovi
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 70 g sare
  • 50 g usturoi
  • 10 g piper
  • 5 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Curăţaţi gogoşarii de seminţe şi cotoare, spălaţi-i bine. Tăiaţi în felii ghebele şi fierbeţi-le în apă sărată. Fierbeţi ţelină şi morcovii. Căliţi ceapa tăiată mărunt, ţelină şi morcovii fierţi raşi pe răzătoarea mare.

Adăugaţi hreanul ras şi ghebele scurse de apa în care au fiert. Cu acest amestec, lăsat să se răcească, umpleţi gogoşarii şi aşezaţi-i în borcane. Fierbeţi într-o oală mai mare oţetul cu apa, zahărul, uleiul, sare, usturoi, piper şi dafin.

Turnaţi lichidul fierbinte peste gogoşari, punând un cuţit sub borcan, pentru a nu se crăpa. închideţi borcanele cu ca­pace şi sterilizaţi-le 50 de minute. Lăsaţi-le să se răcească şi puneţi-le apoi la cămară.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Gogoșari umpluți cu ghebe
  • gogosari umpluti cu ghebe pt iarna
  • ghebe cu hrean
  • gogosari la otet cu ghebe
  • gogosari umpluti cu ghebe in otet
  • gogosar cu ghebe
  • gogosari cu ghebe la otet
  • gogosari umpluti cu ghebe pentru iarna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.