Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

Printeaza

Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare.

Ingrediente:Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratar

  • 300 g piept de pui file
  • 500 g spanac
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • pentru gnocchi:
  • 500 g cartofi
  • 5-6 linguri faina
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă, în apă uşor sărată. Decojeşti car­tofii fierţi şi răciţi şi îi razi, după care îi amesteci cu făina, oul şi un praf de sare. Pe planşeta presărată cu făină, modelezi suluri groase de 4-5 cm, din care tai bucăţi de 5-6 cm.

Cu ajuto­rul furculiţei, presezi uşor la mijloc fiecare bucată. Pui la fiert aceste bucăţi în apă clocotită uşor sărată. Când gnocchi se ridică la supra­faţă, îi scoţi cu o paletă. Speli pieptul de pui şi îl tai în două bucăţi. Il condi­mentezi, îl ungi cu puţin ulei şi îl frigi pe grătar câte 5-6 minute pe fiecare parte.

Cureţi şi speli ardeiul şi spanacul. Căleşti spanacul 5-6 minute în puţin ulei, împreună cu fâşii de ardei gras. Le condimentezi după gust. Decorezi porţiile cu pătrunjelul fin tocat.

Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.