Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar
PrinteazaGnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare.
- 300 g piept de pui file
- 500 g spanac
- 2-3 linguri ulei
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- pentru gnocchi:
- 500 g cartofi
- 5-6 linguri faina
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă, în apă uşor sărată. Decojeşti cartofii fierţi şi răciţi şi îi razi, după care îi amesteci cu făina, oul şi un praf de sare. Pe planşeta presărată cu făină, modelezi suluri groase de 4-5 cm, din care tai bucăţi de 5-6 cm.
Cu ajutorul furculiţei, presezi uşor la mijloc fiecare bucată. Pui la fiert aceste bucăţi în apă clocotită uşor sărată. Când gnocchi se ridică la suprafaţă, îi scoţi cu o paletă. Speli pieptul de pui şi îl tai în două bucăţi. Il condimentezi, îl ungi cu puţin ulei şi îl frigi pe grătar câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Cureţi şi speli ardeiul şi spanacul. Căleşti spanacul 5-6 minute în puţin ulei, împreună cu fâşii de ardei gras. Le condimentezi după gust. Decorezi porţiile cu pătrunjelul fin tocat.
Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar
Pofta buna!