Gem de zmeura cu ghimbir – usor de preparat

Printeaza

Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir.

Ingrediente:Gem de zmeura cu ghimbir

  • 4 kg zmeură
  • 50 g ghimbir
  • 2,5 kg miere

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat 2 ore.

Se curăţă, se spală şi se dă pe râzătoare ghimbirul, care se adaugă peste fructe. Se pune compoziţia, la foc mediu, 30-40 minute, amestecând periodic.

Dacă se pune conservant în gem, se fierbe zmeura doar 15 minute, adăugându-se conservantul conform instrucţiunilor specifice fiecărui conservant.

Când gemul este fiert, se sterilizează borcanele şi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.