Galuste cu struguri si ciocolata

Printeaza

Galuste cu struguri si ciocolata din: cartofi, struguri, ciocolata, unt, pesmet, zahar, sare, scortisoara, faina.

Ingrediente:Galuste cu struguri si ciocolata

  • 1 kg cartofi
  • 2 ouă
  • 250 g boabe de struguri
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahăr sare
  • scorţişoară
  • 350 g făină

 

Mod de preparare:

Se aleg boabele de struguri cele mai mari şi se scot sâmburii, fără să se strice forma boabei. Se pun într-un vas 80 g ciocolată, se încălzeşte bine, dar fără a se topi.

Se trec boabele de struguri prin ciocolată şi se pun pe o folie, la frigider, să se întărească.

Se decojesc cartofii fierţi în coajă, se trec prin maşina de tocat; se înglobează ouăle, făina şi sare după gust. Se omogenizează totul, apoi coca obţinută se pune pe planşeta de lucru, presărată cu făină. Se taie bucăţi, din fiecare se întinde câte o foaie mai groasă, pe care se aşază câte o boabă de strugure. Se strânge coca rapid în jurul acestora şi se rotunjeşte.

Găluştele se scufundă într-o oală cu apă clocotită cu sare. Când urcă la suprafaţă se scot şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă peste ele pesmetul prăjit în unt, zahărul şi scorţişoara. Se tăvălesc găluştele şi se servesc calde, dar sunt bune şi reci.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.