Fursecuri cu alune

Printeaza

Fursecuri cu alune din: ciocolata, faina, praf de copt, anis, scortisoara, cardamom, sare, unt, zahar, oua, alune.

Ingrediente:Fursecuri_cu_alune

  • 230 g ciocolată amăruie
  • 210 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 priză de anis
  • 1 priză de scorţişoară
  • 1 priză de cardamom
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 130 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 100 g alune tăiate

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 160 °C. Puneţi hârtie de copt în tavă.

Mărunţiţi ciocolata într-un vas de metal şi topiţi-o pe bain-marie. Puneţi ciocolata topită deoparte.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi condimente. Frecaţi untul moale până devine cremos, apoi adăugaţi încet zahăr si zahăr vanilat. Adăugaţi treptat ouăle şi înglobaţi-le.

Adăugaţi ciocolata topită şi răcită, apoi puneţi treptat compoziţia de făină şi amestecaţi până se formează un aluat uniform.

Formaţi bulgări mari de 3 cm, asezati-i în tavă la distanţă de 5 cm unul faţă de aitul şi aplatizaţi-i uşor. Presăraţi deasupra alunele şi puneţi 12 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Fursecuri cu alune

Fursecuri_cu_alune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.