Fursecuri cu alune
PrinteazaFursecuri cu alune din: ciocolata, faina, praf de copt, anis, scortisoara, cardamom, sare, unt, zahar, oua, alune.
- 230 g ciocolată amăruie
- 210 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 priză de anis
- 1 priză de scorţişoară
- 1 priză de cardamom
- 1/2 linguriţă de sare
- 130 g unt moale
- 200 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 3 ouă
- 100 g alune tăiate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 160 °C. Puneţi hârtie de copt în tavă.
Mărunţiţi ciocolata într-un vas de metal şi topiţi-o pe bain-marie. Puneţi ciocolata topită deoparte.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi condimente. Frecaţi untul moale până devine cremos, apoi adăugaţi încet zahăr si zahăr vanilat. Adăugaţi treptat ouăle şi înglobaţi-le.
Adăugaţi ciocolata topită şi răcită, apoi puneţi treptat compoziţia de făină şi amestecaţi până se formează un aluat uniform.
Formaţi bulgări mari de 3 cm, asezati-i în tavă la distanţă de 5 cm unul faţă de aitul şi aplatizaţi-i uşor. Presăraţi deasupra alunele şi puneţi 12 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Fursecuri cu alune
Pofta buna!