Friptura de porc cu cidru

Printeaza

Friptura de porc cu cidru din: spata de porc, sare, piper, ulei, cimbru, rozmarin, mere, cidru, dulceata.

Ingrediente:Friptura de porc cu cidru

  • 1 kg spată de porc cu şorici
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei
  • 5 cepe
  • 1/4 legătură cimbru
  • 1 crenguţă rozmarin
  • 7 mere
  • 125 ml cidru (vin siec din mere)
  • 2 linguri dulceaţă de caise
  • 1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C.

Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi şoriciul cu un cuţit. Frecaţi-l bine cu sare şi piper.

Prăjiţi carnea în ulei, pe ambele părţi şi aşezaţi-o într-o tavă. Daţi carnea la cuptor circa 2 ore. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felioare. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt.

După 1 oră la cuptor, adăugaţi ceapa peste carne şi lăsaţi-o circa 10 minute până capătă o culoare maronie.

Spălaţi merele, curăţaţi-le, tăiaţi-le în patru şi îndepărtaţile seminţele. Adăugaţi rozmarinul şi cimbrul peste friptură. Turnaţi vinul şi adăugaţi merele, încorporaţi dulceaţa de caise şi coaceţi alte 40-50 de minute.

Luaţi friptura din tavă şi păstraţi-o puţin în cuptorul cald. Legaţi sosul cu amidon şi serviţi-l cu merele alături de friptură. Ornaţi-o cu verdeaţă.

Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.